Even voorstellen

Even voorstellen:

Mijn naam is Ilse van Dijk en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van een dochter. Ik ben 19 jaar werkzaam geweest als kinder-high care neonatologie verpleegkundige op een couveuse afdeling. Dit werk deed ik al die jaren met heel veel plezier. 
Sinds december 2017 heb ik de overstap gemaakt naar de jeugdgezondheidszorg en werk ik als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau. Ook nu kan ik ouders begeleiden en in hun eigen kracht zetten. Mijn kwaliteit is luisteren naar de ouder en aansluiten bij hun behoeftes. Gelukkig werk ik nog steeds met baby’s, want daar ligt mijn passie. Het is mooi om te zien hoe een pasgeboren baby al in staat is contact te maken met zijn ouders. Het begeleiden van ouders vind ik heel fijn en interessant om te doen. Een mooi instrument hierbij is het werken met beelden. Als video interactie begeleider maak ik opnames van ouders met hun kindje, om te laten zien aan ouders wat hun kindje al kan in het contact maken. Hierdoor leren ouders hun kind beter kennen. Ze kunnen zo beter ingaan op zijn of haar behoeftes. Hierdoor voelt een baby zich begrepen en dit versterkt de band tussen ouder en kind. 

Ik merk dat ouders zich bij mij op hun gemak voelen, ik neem de tijd en ik ben makkelijk bereikbaar.

 

Ilse van Dijk Sweet Babie

Opleidingen

1996- HBO-v

1998- Kinderverpleegkundige

2000- High care neonatologie verpleegkundige

2008- Video interactie begeleider

2015- Docent babymassage

2015- Babyconsulent

 

Ik ben aangesloten bij: